Odporność dziecka kształtuje się wraz z wiekiem. Jego układ immunologiczny osiąga dojrzałość dopiero w wieku około 12 lat. Przez całe wczesne dzieciństwo organizm malucha ma większe zapotrzebowanie na witaminy, minerały i inne składniki odżywcze, które są konieczne, by wszystkie narządy i układy funkcjonowały prawidłowo. Większość potrzebnych substancji znajduje się oczywiście w żywności, ale w posiłkach dziecka często jest ich zbyt mało.
Układ odpornościowy dziecka warto więc wspomagać produktami stworzonymi na bazie substancji naturalnych. Pozwala to zapobiec niedoborom, które mogą być niebezpieczne i jest ważne dla prawidłowego rozwoju małego organizmu. Takim produktem jest SunVital®, w którego składzie znajdują się m.in.:
- czerwone winogrona, zawierające witaminy i minerały, które przyczyniają się do wzmacniania odporności;
- jeżyna, której owoce bogate są w antocyjany;
- dzika róża będąca bogatym źródłem witaminy C;
- miód, który charakteryzuje się zawartością flawonoidów pozwalających na zachowanie równowagi biologicznej;
- czarny bez z ogromną zawartością witaminy C, która jest ważna dla syntezy kolagenu;
- acerola, w owocach której znajduje się ogromna ilość przeciwutleniaczy;
- pelargonia afrykańska odznaczająca się pozytywnym wpływam na funkcjonowanie układu oddechowego;
- pestki dyni będące cennym źródłem wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i nie tylko;
- czosnek zawierający alliinę;
- brodziuszka wiechowata, która również wspomaga układ immunologiczny;
Niedojrzały jeszcze układ odpornościowy jest zdecydowanie bardziej narażony na infekcje powodowane przez patogeny. Dzięki wspomaganiu poprzez suplementowanie zwiększonej ilości minerałów i witamin, organizm łatwiej poradzi sobie z wirusami czy bakteriami. Ryzyko zachorowania będzie mniejsze, a ewentualne infekcje będą łagodniejsze. SunVital® pozwala dostarczyć małemu organizmowi wartościowe substancje naturalnego pochodzenia, co sprawia, że jego zażywanie jest w pełni bezpieczne.